Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Δήμος Ζηρού Ν. Πρέβεζας. Περίεργα σενάρια με το Ταμείο και τους Λογαριασμούς Ύδρευσης.!



Στα χνάρια του Δήμου Ιωαννιτών φαίνεται να κινείται και ο Δήμος Ζηρού μετά την υπόθεση που ήρθε στο φώς με το ταμείο του Δήμου και του Ανεξόφλητους Λογαριασμούς Τελών που έφθασαν στου Δημότες του Δήμου μαζικά. 

Συγκεκριμένα  φαίνεται ένας μεγάλος αριθμός Δημοτών να οφείλει παλιούς Λογαριασμούς (από 5 και πλέον έτη) ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι τους έχουν εξοφλήσει. Επίσης εμφανίζεται το φαινόμενο οι Δημότες να έχουν εξοφλήσει μεταγενέστερους λογαριασμούς από αυτούς που φαίνεται να χρωστούν, πράγμα άτοπο και παράτυπο. 

Με βάση το νόμο όταν ένα Δημότης προσέρχεται να εξοφλήσει ένα λογαριασμό και έχει παλαιότερες οφειλές η Ταμιακή Υπηρεσία οφείλει να τον ειδοποιεί και να του εισπράτει κατά προτεραιότητα του παλιούς λογαριασμούς. 

Καλούνται επιπλέον όλοι οι Δημότες που ισχυρίζονται ότι έχουν εξοφλήσει τους Λογαριασμούς τους να προσκομίσουν στην Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου τις αποδείξεις εξόφλησης.  Αποδείξεις πρίν από 5 και 6 χρόνια και από τους καποδιστριακούς Δήμους ακόμη. Λές και κάθε Δημότης έχει ένα Λογιστήριο στο σπίτι του και κρατά αρχείων 5 και 10 ετών για όλους τους λογαριασμούς που εξοφλεί.  ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, Δήμος, κ.λ.π.

Τελικά τι έχει συμβεί στην Ταμιακή Υπηρεσία του Δήμου; 

Τα χρήματα που εισπράτονταν πήγαιναν το Δημοτικό Ταμείο ή σε κάποιο Ιδιωτικό Ταμείο; 
Πιο το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος; 
Υπάρχει Οικονομική και Ταμιακή υπηρεσία στο Δήμο ή όλοι είναι πέρα βρέχει; 
Εφαρμόζεται ο Κ.Ε.Δ.Ε. και το Διπλογραφικό Σύστημα όπως είναι υποχρεωτικό άλλωστε ή ο Δήμος έχει δική του νομοθεσία;


Ισως μετά από τρία - τέσσερα χρόνια και καμμιά δεκαριά διαχειριστικούς ελέγχους, ΕΔΕ, κ.λ.π. μάθουμε τι συνέβη.!