Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δήμος Ζίτσας. Ακόμη Κυνηγούν Φαντάσματα, τους Hackers ? που παραβίασαν τα συστήματά τους.


Ακόμη Κυνηγούν Φαντάσματα, τους Hackers ? που παραβίασαν τα συστήματά τους εκεί στο Δήμο Ζίτσας. 

Μόλις χτές διαβάσαμε σε τοπικό Ιστολόγιο ότι ο Δήμος Ζίτσας στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή στις 20 Μαίου αποφάσισε να αναθέσει σε Δικηγόρο την υπόθεση των Hackers που παραβίασαν τα συστήματά του όχι μία αλλά τρείς φορές. 

Θα θυμάστε ότι σε παλαιότερο άρθρο μας (μπορείτε να το διαβάσετε σε παλαιότερη ανάρτηση) είχαμε αναδείξει το Χάος και το Μπάχαλο που επικρατεί στις Υπηρεσίες του Δήμου Ζίτσας.Το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα. Μάλιστα κατά δήλωση δημότη για να εξυπηρετηθεί και να λάβει ένα πιστοποιητικό περίμενε είκοσι (20) ολόκληρα λεπτά.
Κανείς από τους προισταμένους των υπηρεσιών αλλά και την Δημοτική Αρχή δεν δίνει σημασία στο τι συμβαίνει.


Όλα ξεκίνησαν μετά από αιφνίδια απόφαση του Δημάρχου κου Ρογκότη και της αρμόδιας αντιδημάρχου κας Αλεξούδη-Γραβρέση Παρασκευής να προβούν σε αλλαγή καθηκόντων του προσωπικού και σε αντικατάσταση των μηχανογραφικών συστημάτων του Δήμου. 
Η ασχετοσύνη τους θριάμβεψε σε όλο της το μεγαλείο. 
Στην συνέχεια εδώ και 2 ολόκληρους μήνες αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα που ανέκυψαν προσπαθούν να βρούνε άλλοθι να ξεφορτωθούν τις ευθύνες των αποφάσεων τους. 
Και ιδού η λύση:
Επινοούν κάποιον άγνωστο Hacker που παραβίασε τα συστήματα τους και έφερε το χάος. Και για να δείξουν και "σοβαρότητα" αναθέτουν σε δικηγόρο να ασκήσει μύνηση κατά αγνώστου Hacker. 
Η εύκολη λύση μετακίνησης των ευθυνών τους. Ο άγνωστος Χ.

Φυσικά κατά δήλωση της αντιδημάρχου κας Γκαβρέση-Αλεξούδη έγινε μεν παραβίαση αλλά καμμία αλλοίωση ή φθορά δεν έγινε στα δεδομένα των συστημάτων. Μία παράξενη παραβίαση χωρίς παραβίαση ? 

Επίσης η αντιδήμαρχος κα Γκαβρέση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν δίστασε να στοχοποιήσει ακόμη και υπαλλήλους του Δήμου για την οποιαδήποτε παραβίαση όπως αυτή την εννοεί.!

Αλήθεια κα Γκαβρέση εσείς τι ρόλο και ευθύνες έχετε σε όλη αυτή την ιστορία (εάν πραγματικά συνέβη) μιας και είστε αντιδήμαρχος επί των Διοικητικών και Οικονομικών του Δήμου;

Μάλλον κατ' εσάς καμμία.!