Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Ζίτσας. Ένα ακόμη έργο 200.000 ευρώ, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε εκλεκτούς της Δημοτικής Αρχής.



Για το έργο «Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας e-Βοήθεια στο Σπίτι» (206.550€)  η δημοτική μηχανή του Δήμου Ζίτσας δούλεψε «ρολόι». 

Πλέον μόνο μία εταιρεία το διεκδικεί.  

Παράξενο; Μάλλον όχι.! 



Τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Ζίσας μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοια. 
Επιλογή συνεργατών με το έτσι θέλω, πλήθος απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους και δρομολόγηση διαδικασιών για κατοκύρωση διαγωνισμών σε εκλεκτούς της Δημοτικής Αρχής. 
Με αξιοζήλευτη για δημόσιες υπηρεσίες ταχύτητα κινήθηκε ο Δήμος Ζίτσας στη διαδικασία ανάθεσης του διαγωνισμού για το «e -Βοήθεια στο Σπίτι» προϋπολογισμού 206.550,00 € που οδήγησε στο να υπάρχει σήμερα μόνο μία (1) εταιρεία αποδεκτή από το Δήμο Ζίτσας στη διεκδίκησή του.
Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου Ζίτσας συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, διατύπωσε την κρίση της (πρότεινε να γίνουν δεκτές οι προσφορές και των δύο εταιρειών) και αυθημερόν δακτυλογραφήθηκε ολόκληρο το αρκετών σελίδων πρακτικό με σειρά παραπομπών κλπ σε νόμους και διατάξεις. 
Το εν΄λόγω πρακτικό αυτό, την ίδια μέρα στάλθηκε στην εταιρεία που ως την επόμενη ακριβώς μέρα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 το μεσημέρι(!!!) ετοίμασε πολυσέλιδη δακτυλογραφημένη ένσταση για τον αποκλεισμό ανταγωνίστριας εταιρείας, και κατάφερε (?) να την αποστείλει και να την πρωτοκολλήσει εγκαίρως στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Το αποτέλεσμα:
Η ένσταση κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού του Δήμου που έκανε αποδεκτές όλες τις εταιρείες, έγινε δεκτή (κατά πλειοψηφία) από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας και η εταιρεία αυτή έμεινε μόνη της στην διεκδίκηση του έργου των 206.550 € 

Ας μην εξετάσουμε το γιατί η διαδικασία αυτή κράτησε τρεις (3) και πλέον μήνες.   
Συμπέρασμα: 
Για το Δήμο Ζίτσας δεν χρειάζεται να ορίζονται επιτροπές αξιολόγησης στους διαγωνισμούς από αρμόδιους και σχετικούς με το εκάστοτε αντικείμενο υπαλλήλους. 
Η Οικονομική επιτροπή απαρτίζεται από αιρετούς παντογνώστες οι οποίοι έχουν ιδία και σωστή πάντα κρίση για όλα. Και για κάλυψη-απόκρυψη χρησιμοποιούν ώς δικαιολογία και την εισήγηση ενός εκάστοτε δικηγόρου που ορίζουν ώς πραγματογνώμονα.

Κύριε Γαρδίκο καληνύχτα ......

Ακολουθεί το απόσμασμα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.