Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σε βαθύ ύπνο ο Δήμος Ιωαννιτών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων.



Ο Δήμος και το Εμπορικό Επιμελητήριο στα Γιάννενα κοιμούνται βαθιά.

Οι υπό κατάρευση Εμπορικές Επιχειρήσεις των Ιωαννίνων  δεν έχουν ανάγκη στήριξης και εξωστρέφειας.!!!!

Το εγκαταλελειμμένο Εμπορικό Κέντρο των Ιωαννίνων δεν χρειάζεται παρεμβάσεις.!!!!

Όταν οι άλλοι ενδιαφέρονται για τις πόλεις τους οι δικοί μας ενδιαφέρονται μόνο για τις θέσεις και τα αξιώματα.!

H Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Λάρισα και η Πάτρα (πέντε πόλεις) έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση που θα καταθέσει σε ειδική δράση του ΕΣΠΑ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με στόχο την υλοποίηση ενεργειών και υποδομών που θα ενισχύουν την επισκεψιμότητα και τη λειτουργικότητα της αγοράς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία βασίζεται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων των περιοχών που θα επιλεγούν και έχει τελικό στόχο την ανάπτυξη ενεργειών και δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ενιαίας πολιτικής ανάδειξης του εμπορικού κέντρου και της εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Προβλέπεται να αναπτυχθούν ενέργειες όπως χωροθέτηση και χαρτογράφηση των εμπορικών κέντρων, με τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες στους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου των πόλεων, ενέργειες μάρκετινγκ, όπως ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή, με πόντους ή ποσοστό έκπτωσης, καθώς και δραστηριότητες που συνδυάζουν αγορές και ψυχαγωγία, με πολιτιστικό, κοινωνικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Τελικός σκοπός είναι η τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές και διασκέδαση. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, που θα κατανεμηθεί ισόποσα, δηλαδή από 200.000 ευρώ, σε κάθε ένα από τα επιμέρους σχέδια-προτάσεις των πέντε πόλεων που θα συμμετέχουν. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Βασίλη Κορκίδη βρέθηκε στη Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση της ConfCommercio, με σκοπό την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών οργανώσεων από το σύνολο της Ε.Ε. για την ανάπτυξη χωροταξικών και αστικών πολιτικών προς όφελος του ευρωπαϊκού εμπορίου των κέντρων των πόλεων. Η ΕΣΕΕ υπέγραψε το Πρωτόκολλο συνεργασίας για λογαριασμό της Ελλάδας με την Ιταλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Φυσικά ουδείς θεσμικός παράγοντας από την πόλη των Ιωαννίνων πήρε χαμπάρι για όλα τα παραπάνω. 

Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Γραφεία Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου, Διοικητικό Συμβούλιο, κ.λ.π. όλοι κοιμούνται τον ύπνο του Δικαίου.
 
Άντε λοιπόν και εις χειρότερα.!