Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ένας ακόμη Στημένος Διαγωνισμός 40.000 ευρώ στο Δήμο Ιωαννιτών.!



Το πάρτυ συνεχίζεται εκεί στο Δήμο Ιωαννιτών την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν το νερό για χρυσάφι στην ΔΕΥΑΙ. 

Πρωτεργάτης  ο νέος αντιδήμαρχος των Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κος Αθανάσιος Μανταλόβας.



Δέν έχει όριο η ασυδοσία και η εξυπηρέτηση συμφερόντων στον Δήμο Ιωαννιτών.  


Μετά την παράνομη απευθείας ανάθεση μέσω της μεθόδου της κατάτμησης Δαπάνης πέρυσι το καλοκαίρι  (σχετικό ρεπορτάζ και καταγγελίες υπήρξαν και στον τοπικό τύπο)  προμήθειας 40.000,00 ευρώ στην εταιρεία O.T.S. από την Θεσσαλονίκη  ο Δήμος προχώρησε φέτος και σε νέο δωράκι επίσης 40.000,00 ευρώ στην ίδια εταιρεία. 
Πέρυσι η δαπάνη αφορούσε την προμήθεια λογισμικού εφαρμογών για τις υπηρεσίες του Δήμου.
Φέτος ο Δήμος θέλησε να συνάψει σύμβαση για την συντήρηση και υποστήριξη του Λογισμικού Εφαρμογών που διαθέτει.  
Φυσικά ήθελε να αναθέσει την εργασία αυτήν σε ποιόν άλλο, στην O.T.S. 
Ο νόμος όμως δεν του επέτρεπε να πραγματοποιήσει απευθείας ανάθεση με ποσό μεγαλύτερο των 24.600,00 ευρώ.
Η "εξυπηρέτηση" προς την O.T.S. όμως που είχε συμφωνηθεί αφορούσε ποσό 40.000,00 ευρώ.
Έτσι λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή (και ο πρόεδρός της κος Μανταλόβας) σκέφθηκε να προκυρήξει διαγωνισμό ποσού 40.000,00 ευρώ πράγμα και το οποίο έγινε στις 28-06-2013.
Έπρεπε όμως με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί το ότι τον Διαγωνισμό θα τον έπερνε η συγκεκριμένη εταιρεία. Βρέθηκε λύση και σε αυτό.
Στους όρους συμμετοχής των υποψηφίων αναδόχων εκτός των άλλων συμπεριλήφηκε και ο όρος: "Ο υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει πιστοποιητικό αντιπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας Ο.Τ.S. για όλο το εύρος των εφαρμογών που αναφέρονται στην διακύρηξη".
Αυτό με μια πρώτη ανάγνωση είναι λογικό λόγω του ότι ο συντηρητής θα πρέπει να κατέχει εξιδίκευση και άδεια από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Σαν όρος όμως του διαγωνισμού και για την διασφάλιση του, μάλλον προϋποθέτει ότι στους συμμετέχοντες δεν θα είναι η κατασκευάστρια εταιρεία γιατί έτσι αποκτά συγκριτικό και μοναδικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων διαγωνιζομένων.
Εξάλλου εάν είχε σκοπό να συμμετάσχει (όπως και έγινε) η κατασκευάστρια εταιρεία O.T.S. στον  διαγωνισμό γιατί να δώσει πιστοποιητικό αντιπροσώπου σε κάποιον άλλο στα Ιωάννινα ή/και στην Ήπειρο; 
Θα ήθελε να έχει ανταγωνιστή στον διαγωνισμό κάποιον άλλον; Μάλλον όχι.!

Έτσι λοιπόν και έγινε.!
  • Κανείς άλλος δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό  παρά μόνο η εταιρεία O.T.S. Παράξενο ;;;;;;
  • Η εν' λόγω εταιρεία ήταν 100% σίγουρη ότι κανείς άλλος δεν θα συμμετείχε (εξάλλου μόνο εκείνη μπορούσε να δώσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό σε όποιον ήθελε να συμμετάσχει και μάλλον δεν έδωσε σε κανένα)
  • Έδωσε Οικονομική προσφορά αξίας 39.999,60  ευρώ.! Δηλαδή μόνο σαράντα λεπτά κάτω από την ανώτατη αξία των 40.0000 ευρώ την ώρα που στους διαγωνισμούς του Δημοσίου δίνονται εκπτώσεις της τάξης του 30%  
  • Είναι τόσο μεγάλη η λεμαργία και η εξάρτηση που ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έγινε μία μικρή έκπτωση για ξεκάρφωμα.!
Μετά από τα παραπάνω ας μας πεί κάποιος από την Οικονομική Επιτροπή ή/και την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού ότι ο εν' λόγω διαγωνισμός δεν ήταν στημένος. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο όρος του πιστοποιητικού
 
H Κατακύρωση του αποτελέσματος