Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ιωαννίνων, οι "Μεντήδες", οι "Κρικώνηδες", οι "Γαλατάδες", κ.λ.π. συναυτούς











Αφορμή για την αποστολή του κειμένου αυτού αγαπητοί αναγνώστες στάθηκε η παρουσία (την Δευτέρα 8η Ιουλίου το βράδυ) του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Ιωαννίνων κου Ζώη Γαλατά σε πολιτική συζήτηση στο Δελτίο Ειδήσεων Τοπικού Τηλεοπτικού Σταθμού. 
Στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης ο κος Γαλατάς ώς εκπρόσωπος των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ανάπτυξε πάμπολα επιχειρήματα και κατέθεσε απόψεις επί παντός επιστητού: Ανεργία, Απολύσεις και Κινητικότητα Υπαλλήλων, Χαράτσια, κρίσεις και επικρίσεις του έργου των διαφόρων πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης, κ.ο.κ.
Επίσης ζήτησε μαχητικά και έντονα κινητοποιήσεις των εργαζομένων, απεργίες, κ.λ.π. 
Πολύ ωραία όλα αυτά και πιθανώς και πολλά από αυτά σωστά.!

Ποιος όμως τα λέει και τα διακυρήτει όλα αυτά; Tα πιστεύει ή απλώς τα διαλαλεί για να γίνει αρεστός στους εργαζόμενους που σε κάθε εκλογές ζητά την ψήφο τους; 

Όχι δεν τα πιστεύει, ούτε τα πρεσβεύει  και πολύ περισσότερο ουδόλως τον ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. 

Ο κος Γαλατάς ώς πρόεδρος των Εργαζομένων του Δήμου Ζίτσας είναι αυτός που σιωπά τους τελευταίους μήνες στην άδικη και χωρίς λόγο επίθεση που δέχονται αρκετοί εργαζόμενοι στον Δήμο Ζίτσας από την Δήμαρχο κα Γκαβρέση-Αλεξούδη Παρασκευή (ναι δεν κάναμε λάθος - δήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας τώρα πιά είναι η κα Γκαβρέση και όχι ο κος Ρογκότης, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα)
Η αντιδήμαρχος κα Γκαβρέση τους τελευταίους μήνες βάλει συνεχώς κατά διαφόρων εργαζομένων με το αιτιολογικό ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, τους απειλεί με διοικητικές κυρώσεις, μιλά απαξιωτικά για τους ίδιους, τους αποστέλει διάφορες επιστολές, κ.λ.π.  
Φυσικά οι εργαζόμενοι έφεραν το θέμα στο σωματείο τους και ζήτησαν από τον πρόεδρό τους κο Γαλατά να κάνει κάτι. Αυτός όμως ώς γνήσιο "Δεκανίκι" της Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα της αντιδημάρχου κας Γκαβρέση σιώπησε και ούτε καν έφερε το θέμα σε κάποιο όργανο (Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο).
Κατά τα άλλα εμφανίζεται πάντα διεκδικητικός, μαχητικός, κ.λ.π. 

Τίποτε καινούργιο βέβαια σε όλα τα παραπάνω. 
Πάντα οι συνδικαλιστές και τα σωματεία αποτελούσαν, αποτελούν  και θα αποτελούν τα "δεκανίκια"  των εργοδοτών και των ασκούντων εξουσία. Και όταν έρχεται η ώρα ανταμείβονται για το έργο που προσέφεραν.
Δείτε απλώς σε τι αξιώματα αναρριχήθηκαν οι εκάστοτε  πρόεδροι της ΓΣΕΕ της ΓΕΣΕΒΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, των Επιμελητηρίων, κ.λ.π. σωματείων και οργανώσεων.
Έγιναν Βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς, Διορισμένοι πρόεδροι Ν.Π., κ.λ.π. 

Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να απαλλαχθούν από όλους αυτούς τους "Γαλατάδες", "Μεντήδες", "Κρικώνηδες", κ.λ.π. για να μην τους απαριθμήσω όλους. 
Γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον μάλλον αυτοί θα γίνουν Βουλευτές ή Υπουργοί και οι Εργαζόμενοι που τώρα τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν θα είναι απολυμένοι εργαζόμενοι.


Ευχαριστώ για την Φιλοξενία.
Δημοτικός Υπάλληλος